APP FOTO.png

"Leer constructief onderhandelen"
Onderhandelen en conflicthantering

 

Inleiding

Onderhandelen en conflicthantering en omgaan met tegengestelde meningen is voor professionals van grote waarde in hun dagelijks werk. Het gaat daarbij om kennis maar ook vooral om effectieve gedragsvaardigheden. Persoonlijke gedragsvoorkeuren hebben een grote invloed op de effectiviteit van het functioneren. Als professional is stijlflexibiliteit, het goed kunnen aansluiten op diverse typen mensen, een belangrijke voorwaarde voor succes. Een voortdurende heroriëntatie op vakinhoudelijke kennis, aanscherpen van de praktijkgerichte vaardigheden en het uitbreiden van de gedragsalternatieven is noodzakelijk.

Zijn er bijvoorbeeld werksituaties waarin je anderen wil beïnvloeden, op een plezierige manier resultaten wil boeken? Wil je als professional omgaan met strijdige belangen binnen een onderlinge afhankelijkheid? Een goed inzicht in je eigen gedrag, beschikken over de 'juiste gereedschappen' in contacten met anderen, stellen je in staat om effectief en resultaatgericht te blijven reageren op je omgeving. 

Doel

  • Inzicht hebben in persoonlijke werkstijlen en het omgaan met conflicten;
  • Hanteren van conflicten en impasses;
  • Inzicht hebben in onderhandelingsmethoden: positioneel versus probleemoplossend onderhandelen.
  • In staat zijn om eigen belangen te combineren met de belangen van een ander;
  • Competentie ontwikkeling passend bij de functie (communicatiekracht en overtuigingskracht).
  • Onderhandelen en doelen realiseren tot wederzijdse tevredenheid;
  • Ontdekken van hiaten in het eigen gedragsarsenaal en het realiseren van ander, gewenst gedrag.

Doelgroep

  • De training is bedoeld voor professionals, die de persoonlijke effectiviteit en hun onderhandelingsvaardigheden willen verhogen. In hun werk moeten omgaan met tegengestelde meningen en op een persoonlijke wijze tot wederzijdse tevredenheid dit type gesprekken willen voeren. Groepsgrootte: max. 6 personen

Programma's Onderhandelen en conflicthantering

Locatie: Bureau Orlemans & Orlemans Nijmegen. 

Kort & Krachtig, programma 1 dagdeel (9:00 - 12:30 uur)

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Onderhandelen en Conflicthantering. Op basis van de theorie ga je aan de slag met een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Tijdens het dagdeel training ga je aan de slag met korte, praktische oefeningen die aansluiten op de door jou gemaakte zelfanalyse. 

Data Onderhandelen & Conflicthanteren Kort & Krachtig: 

12 februari 2019

9 april 2019

Kosten: 349,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal

Verdiepend, programma 3 dagdelen (9:00 - 17:00 uur, 13:30 - 17:00 uur)

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Onderhandelen & Conflicthanteren. Op basis van de theorie maak je een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagdelen en een terugkomdagdeel na 4 weken. In de middag van de eerste dag ga je aan de slag met een acteur voor praktische oefeningen die je gaan helpen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Tijdens het terugkomdagdeel kun je ervaringen uitwisselen met je mede-cursisten en worden oefeningen gedaan afgestemd op ieders individuele behoefte.

Data Onderhandelen & Conflicthanteren Verdiepend: 

15 januari 2019 & 12 februari 2019

12 maart 2019 & 9 april 2019

Kosten: 995,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal

Schrijf je hier in voor dit programma!